dilluns, 19 de novembre del 2007

La festa de la Castanyada i les seves receptes.(5)

Les classes de 6è ens expliquen les seves receptes amb tot detall. Dues exquisiteses culinàries que ens van preparar per la festa de la Castanyada.

Galetes de Coco
Ingredients per 40 galetes:
2 paquets de galetes / 400gr
1 pot de formatge Mascarpone / 250gr
1 break de crema de llet de cuina / 200ml
1 cullerada de sucre
1 paquet de coco ratllat / 100gr
Estris:
1 bol
2 plats (per ficar el break de crema de llet i el formatge ratllat)
1 ganivet
1 cullera gran i una altra petita
Procediment:
1r. Barregem el formatge amb el sucre dins el bol
2n. Untem el formatge amb sucre en una galeta
3r. Tapem la galeta untada amb una altra
4t. Banyem les galetes en la nata líquida
5è. Arrebossem les galetes untades en nata amb el coco.

TRONQUETS DE XOCOLATA

Persones: ?

Ingredients:

Ø Un paquet de galetes “Maria”

Ø 3/4 cullerades de “Colacao”

Ø Un got de llet

Ø Mitja terrina de margarina

Ø Dos ous

Estris:

Ø Un bol

Ø Un got

Ø Una cullera

Ø Un recipient pla (plat, safata,…)

Ø Batedora (opcional)

Elaboració:

Iniciem aquesta recepta, en un bol, barrejant el “Colacao”, la margarina i els ous, durant 3 min., millor si es fa amb batedora, ( és important que no s’utilitzi mantega, ha de ser margarina, la causa és la textura).

Continuem agafant les galetes “Maria” i passant-les per la llet sense deixar-les remullar, les retirem directament. Unta-li a cada unitat de galeta una mica de pasta de “Colacao”, anteriorment feta. Ves fent una pila de 4 ó 5 galetes. Quant s’hagi enllestit aquesta feina, en un recipient pla col·loquem les galetes en horitzontal, afegint més pasta per enganxar-les. La pasta que et sobri la pots posar al capdamunt de la galeta, o on et sembli més convenient, amb l’ajut d’una cullera.

Quan haguem finit aquest pas, aquestes piles les introdueixes cap al congelador durant 1 hora; abans de posar-les les pots guarnir amb nata, “sucre glacé”, fideus de xocolata, “lacasitos”,etc.